Az űrben termett ez a paradicsom. Pedig a földi is horrordrága

2023. április 18. 09:28
Az űrparadicsom természetesen nem nekünk készült, így sosem tudjuk meg az árát. De hogy az íze milyen, arra hamarosan választ kapunk.
 
A Nemzetközi Űrállomáson kísérletezett a NASA azzal, hogy milyen, ha az űrben termelnek paradicsomot.
Az űrben termett ez a paradicsom. Pedig a földi is horrordrága
Vasárnap ért földet a SpaceX amerikai magánvállalat űreszköze mintegy 2 tonna rakománnyal. A rakomány egy kis része koktélparadicsom, amit a Nemzetközi Űrállomáson termesztettek.
 
Most arra próbálnak választ találni a kutatók, hogy az űrbéli körülmények milyen kihatással vannak a növények növekedésére, illetve a termés minőségére. A NASA egyrészt azt várja az űrben termesztett zöldségektől, hogy jobb lesz a legénységek hangulata, és természetesen a hosszú időtartamra szóló küldetések esetében is beválhat a technológia.
 
És ha már horrorárak, a legfrissebb paradicsomárakról legutóbb ITT írtunk.
A koktélparadicsom kilónkénti ára 2200 forint körül mozog jelenleg a nagybanin. 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Csányi Attila: hiány nem lesz, de nőhet a kereslet a gyengébb minőségű élelmiszerek iránt

2022. december 02. 09:37
A következő időszakban nem várható élelmiszerhiány Magyarországon, de nőni fog a kereslet a gyengébb minőségű élelmiszerek iránt - mondta Csányi Attila, a Bonafarm Csoport vezérigazgatója a Portfolio Agrárszektor 2022 Konferencián. Az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Farkas Sándor után felszólaló szakember beszélt arról is, hogy az élelmiszerárstopok kivezetésére már 2023 első negyedévének végére sor kerülhet, és a következő évek nagy feladata az öntözött területek növelése, az állattartó telepek fejlesztése és a Közös Agrárpolitikának való megfelelés kell, hogy legyen.

Kézműves Kiválóságok Díj 2023, ahol Magyarország legfinomabb értékei versengenek!

2023. szeptember 12. 16:51
A Kézműves Kiválóságok Díjra való nevezés izgalmas időszaka következik! Magyarország legismertebb kézműves termelői készülnek bemutatni kreativitásukat és hagyományőrző szakértelmüket immár harmadik alkalommal. A díjra szeptember 25-ig lehet jelentkezni!