Együttműködik a MUISZ és a NÉBIH

2017. augusztus 29. 07:58
 
A turisták élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos célirányos tájékoztatása érdekében együttműködési megállapodást kötött augusztus 23-án a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A dokumentumot dr. Erdei Bálint, a MUISZ elnöke és dr. Oravecz Márton, a NÉBIH elnöke látta el kézjegyével.

A kétoldalú megállapodás célja az élelmiszerlánc-biztonság utazással összefüggő kérdéskörének, sokrétű, ugyanakkor összehangolt kommunikációja, többek között a Magyarország környezetére és mezőgazdaságára veszélyes kártevők külföldről történő behurcolásának megelőzése. A kórokozók hazai elterjedésének megelőzésében ugyanis nagy szerepe van a lakosságnak is.


Az utazási irodák érdekképviseletét ellátó Szövetség tagirodái a szervezett utaztatás mintegy 82%-át bonyolítják le, így a hazai turisták igen széles körével állnak kapcsolatban. A két szervezet együttműködése hozzájárulhat az utazók hatékony tájékoztatásához, ezáltal pedig az utazásokban rejlő élelmiszerlánc-biztonsági kockázatok csökkentéséhez.


A most induló közös munka – a foglalási tapasztalatokhoz igazodva – elsősorban az online felületek nyújtotta lehetőségekre épül. A turisták informálásában szerepet kapnak továbbá a nyomtatott anyagok (pl. plakátok, szórólapok).


Az együttműködés égisze alatt a NÉBIH ismeretterjesztő előadások formájában készíti fel az utazási irodák munkatársait az információk átadására.

elelmiszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Az áfa csökkentése ösztönzi a gazdasági növekedést

2017. január 06. 08:05
Az áfa csökkentése ösztönzi a gazdasági növekedést, hatására fehéredik a gazdaság, növekszik a hazai felvásárlás, mérséklődik az import - hangsúlyozta Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

„A fogyasztói szemléletformálás egy izgalmas evolúciós folyamat”

2017. augusztus 18. 09:25
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2016 júliusában indult, az EU LIFE pályázatának támogatásával megvalósuló Maradék nélkül elnevezésű programjának fókuszában az élelmiszerláncban szükségtelenül keletkező élelmiszerhulladékok megelőzése áll. A programról – amelynek legfontosabb célkitűzése a fogyasztói szemléletformálás – Dr. Kasza Gyulával, a Nébih Maradék nélkül program vezetőjével beszélgettünk.